Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

(peruskoulu, ylioppilastutkinto)

Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi

Kankanpää, Kokemäki tai Ulvila

Ravintola- ja catering-alan opiskelijat oppivat tekemällä. Opetus on hyvin käytännönläheistä. Opetuksessa hyödynnetään sähköisiä oppimateriaaleja.

Koulutus paikkakunnittain

Kankaanpäässä voi opiskella kokiksi ja tarjoilijaksi. Opiskelijoiden oppimisympäristönä toimii Opetusravintola Sataedu Hovi, opetuskeittiöt sekä Kahvila Hovinarri.

Sataedu Hovissa on päivittäin vaihtuva lounaslista. A-oikeudet omaava ravintola toimii iltaisin ja viikonloppuisin tilausravintolana. Kankaanpäässä opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja toiveiden mukaisesti.

Kokemäellä voi opiskella kokiksi ja tarjoilijaksi. Opiskelijoiden oppimisympäristönä toimii Opetusravintola Sataedu Ruukku, opetuskeittiöt sekä opiskelijakahvila Amis Cafe.

Opetusravintola Sataedu Ruukussa on päivittäin vaihtuva lounaslista. Ruukun Take away -myyntipisteessä on myynnissä leivonnaisia ja muita ravintolatuotteita opetustilanteiden mukaan. Kokemäellä opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja toiveiden mukaisesti.

Ulvilassa voi opiskella kokiksi. Opiskelijoiden oppimisympäristönä on opetuskeittiöt sekä Pullapuoti. Pullapuodista voi ostaa tuoreita leivonnaisia tai istahtaa kahvikupilliselle. Ulvilassa opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja toiveiden mukaisesti.

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Työssäoppimispaikkoja on lähellä ja maailmalla. Alan opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa erilaisissa kahviloissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä ja muissa ravintoalan yrityksissä  Suomessa ja Euroopassa. Työssäoppimismaita ovat olleet muun muassa Saksa, Kypros, Unkari ja Viro. Uusia kohteita ovat Japani ja Kanada.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvasarja: Kansainvälisestä vaihdosta uusia elämyksiä. Hienoja makuja. Sataedun ensimmäiset  ravintola- ja cateringalan opiskelijat Kanadassa tammikuussa 2018.

Valmistumisen jälkeen alan opiskelijamme ovat siirtyneet suoraan työelämään tai jatko-opintoihin. Opiskelijamme ovat työllistyneet hyvin.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Alalta valmistuneet ovat suorittaneet ammattikorkeakoulussa esimerkiksi Restonomin tutkinnon.

Kustannukset

Aloittavan opiskelijan kustannukset (noin):

  • työasut 80 euroa: kokkitakki, nappisarja, kokkihousut, päähine
  • työjalkineet 60 euroa: liukumaton pohja, kärki suljettu, takaremmi
  • veitsisetti 70 euroa (vain kokkiopiskelijat)
  • hygieniapassi, anniskelupassi, ensiapu 1

Jatkavilla opiskelijoilla tulee myös mahdollisia työasu- ja oppimateriaalikustannuksia. Tarjoilijaopiskelijat ostavat myös tarjoilijan asun.

Opetus on maksutonta.

 

Tutkinnon muodostuminen

Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp)

Opiskelijat opiskelevat esimerkiksi majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimimista, annosruokien valmistamista ja tarjoilua, asiakaspalvelua ja myyntiä sekä lounasruokien valmistamista ja tarjoilua.

Opiskelija voi valinnaisina opintoina valita esimerkiksi kahvilapalveluja, À la carte –tarjoilua ja À la carte- ruoanvalmistusta, pikaruokapalveluja ja juomien tarjoilua ja myyntiä.

Lisäksi tutkintoon sisältyy peruskoulusta tuttuja aineita kuten äidinkieli, matematiikka, fysiikka ja kemia sekä vapaasti valittavia opintoja.

Alan tehtäviä

Aamiaisruokien valmistuksen näyttö

 

Yhdistelmäopinnot

Ammatilliseen perustutkintoon voi sisällyttää lukion kursseja tai sen ohessa voi suorittaa ylioppilastutkinnon. Ammatillisten opintojen täydentäminen lukio-opinnoilla tai ylioppilastutkinnolla tarjoaa mahdollisuuden parantaa jatko-opintovalmiuksia sekä vahvistaa työelämässä tarvittavaa osaamista.

 

 

Ajankohtaista

  • Teemme ammattilaisia ravintola- ja ruokapalvelualalla
  • Opetusympäristönä: Opetusravintolat Hovi ja Ruukku, Amis Cafe ja opetuskahvila Hovinarri, Pullapuoti,  Baariluokka Lemon sekä opetuskeittiöt.
  • Teemme yritysvierailuja ja paljon yritysyhteistyötä
  • Meillä on laaja työssäoppimisverkosto
  • Hyvä työllistyminen
  • Tarjoamme opiskelijatyönä muun muassa: häät, rippijuhlat, syntymäpäivät ja lastenjuhlat