Satakunnan urheiluakatemia

Kilpaurheilijalle

Satakunnan urheiluakatemia järjestää lajikohtaista valmennustoimintaa. Urheiluakatemia on tarkoitettu kansallisesti lahjakkaille, menestykseen tähtääville urheilijoille. Se auttaa urheilijoita yhdistämään urheilun ja opiskelun toimivaksi kokonaisuudeksi.

Sataedussa on kilpaurheiluun valmentavaa toimintaa ja Sataedun opiskelijat voivat hakea Satakunnan urheiluakatemian opiskelijoiksi.

Lisätietoja: Opinto-ohjaaja Jukka Vierimaa, puh. 040 199 4492

Kankaanpään urheiluvalmennus

Sataedu Kankaanpäässä on tarjolla urheiluvalmennusta, joka jakaantuu yleisvalmennukseen sekä lajivalmennukseen. Urheiluvalmennus järjestetään yhteistyössä Kankaanpään yhteislyseon ja paikallisten urheiluseurojen kanssa. Lajivalmennusta on tarjolla jääkiekkoilijoille, pesäpalloilijoille, yleisurheilijoille sekä jalkapalloilijoille. Ryhmä on tarkoitettu kansal­lisen tason kilpaurheilijoille.

Sataedun urheiluvalmennusryhmään haluavat voivat täyttää hakulomakkeen, joka löytyy tästä linkistä. 

Lisätietoja: opo Kaisa Kallio, puh. 040 199 4204, lehtori Teemu Manner, puh. 040 199 4212

SAKU-kilpailut

Aktiivisena urheilijana sinulla on mahdollisuus myös osallistua SAKU ry:n järjestämiin urheilukilpailuihin. SAKU ry on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto.

Sataedusta valmistuneita urheiluakatemia-opiskelijoita

Lähihoitaja, alppihiihtäjä Matleena Rinne.

Matleena Rinne opiskeli urheilijana lähihoitajaksi Sataedussa. Matleena kertoo:
  • ”Kilpaurheilulajini on alppihiihto.”
  • ”Olen harrastanut lajia yli 10-vuotta.”
  • ”Edustan Porin Slalomseuraa.”
  • ”Kilpailen aikuisten sarjassa.”
  • ”Talvisin on lumileirejä ja kilpailuja. Muina vuodenaikoina treenaan fysiikkaa.”
Matleenalle tuli opiskeluaikana poissaoloja kilpailu- ja harjoitteluleiripäivistä. Poissaoloja kuluvalla kaudella oli yhteensä noin 80 koulupäivää. ”Koulussa on poissaoloihin suhtauduttu hyvin ja joustavasti”, toteaa Matleena.
Olen saanut hyvää palautetta koululta opintojeni hoitamisesta.
Reissussa Matleena opiskeli, jotta eteni lähihoitajaopinnoissaan samassa tahdissa kuin muu ryhmä. Treenien välissä hän ehti tekemään myös koulutehtäviä.
Opettajat mahdollistivat opiskelun ja kilpaurheilun yhteensovittamista.
Matleena kertoo, että yksi suurimmista haasteista oli se, että työssäoppimisjakso sijoittui juuri keskelle kisakautta. Onneksi työpaikalla oltiin hyvin hengessä mukana ja jakso saatiin mukavasti hoidettua loppuun.
Matleena suosittelee Sataedua kilpaurheilijoille.
Tarvittaessa koulu joustaa ja tukee, kun olet itse valmis hoitamaan opiskelusi hyvin!
Opiskelun päämääränä on kuitenkin ammattiin valmistuminen.

Autoala, uimari Teemu Ihanamäki

IMG-20180206-WA0000

Teemu Ihanamäki valmistui autoalalta ajoneuvoasentajaksi. Lajeina hänellä oli sekä uinti että jääkiekko. Teemu kuului urheiluvalmennusryhmään eli harjoitukset olivat joka aamu. Urheilevana opiskelijana Teemu pystyi yhdistämään urheilun ja koulun joustavasti.

Lähihoitaja, painonnostaja Anette Maria Kirkanen

Anette Maria Kirkanen opiskeli sosiaali- ja terveysalalla ja valmistui lähihoitajaksi. Anette on painonnostaja ja edustaa Rovaniemen Reipasta. Päivät hän  vietti koulussa lähihoitajaopintojen parissa ja illat kuluu harjoitellessa. Lukujärjestyksen etäpäivinä Anette harjoitteli jo päiväaikaan.

Opettajat olivat joustavia. Leirit ja kilpailut sovitettiin opiskeluarkeen ja Anette kävi säännöllisesti Rovaniemellä. Tietysti sillä edellytyksellä, että poissaolon aikana opetetut asiat hän opiskelli itsenäisesti.

Lähihoitajaopinnot antoivat Anettelle myös paljon hyödyllistä tietoa urheilijan arkeen.